BEMUTATKOZÁS      CSERÉPKÁLYHÁK     CSEMPEKANDALLÓK      MÚZEUMI MUNKÁK     ÉPÜLETKERÁMIÁK     EDÉNYEK   ENGLISH


1979 óta dolgozom keramikusként. Kezdetben népi ihletésű edényeket készítettem, ma már a mai használatnak megfelelőbb alapanyagból, 1200 celsius fokon égetett használati tárgyakat, étkészleteket tervezek és gyártok.  
Cserépkályhákat több mint húsz éve készítek, a magyarországi hagyományokat követve. Kezdetben a pécsi Zsolnay és a győri Magyary kályhagyár mintakönyveit tanulmányozva alakítottam ki a kollekciómat. Később a századfordulós, erősen mintás, díszes csempéket felváltotta egy egyszerűbb stílus. 
Az elemek gyártásánál a préselés helyett az öntési technológiát alkalmazom. Így a csempe formatartóbb, a mintája szebb, élesebb rajzolatú lesz. A fehér színű anyag lehetővé teszi, hogy különleges színeket és azok halvány árnyalatait is használhassam.

  • A fával fűthető, kiváló fűtésteljesítményű kályhákat nagy gyakorlattal rendelkező mesterek építik fel.
  • A képek csak ízelítőt adnak munkáimból, mert a kimeríthetetlen forma és színvariáció lakásonként új és új megoldásokat hoz.
  • Az évek során több kályhát és kiegészítést a Szentendrei Szabadtéri Múzeumnak is készítettem.
  • Mázas tetőcserepeim a Velencei Biennálé  magyar pavilonjának tetejét, plasztikáim több hazai épület homlokzatát díszíti.

Kiglics József

  KAPCSOLAT